Singoalla lanserar lakritskex

Singoalla har kommit med en ny smakvariant. Min slutsats är enkel. Gillar du lakrits så gillar du Singoalla lakrits också. Hur svårt kan det vara? Jag älskar lakrits, men föredrar den ren. Utan kex alltså. Lakritsglass kommer faktiskt också högre upp i poänglistan. Men kexen är ganska spännande och fyller rätt och slätt en funktion när man vill ha lite variation på kaffepausen. Det blir en trea av fem. Tror inte den blir långvarig dock - känns som en tillfällig gäst. Men väl värd att testa!

Jimmi Choo skapar kollektion för H&M

Jimmi Choo lanserar en glamorös kollektion för H&M i oktober som ska tilltala urbana kvinnor. För första gången skapar designern kläder, och tanken är att ta fram en kollektion som ska matcha hans skor och väskor. Det är också första gången som H&M väljer att samarbeta med ett accessoarmärke och kan jag annat än jubla?!

Ett gigantiskt kaos kommer att utbryta den 14 november i de 200 butiker som kollektionen kommer att lanseras i. Det är jag övertygad om. Hur ska jag lyckas få till ett köp? Jag som hatar trängsel och obarmhärtig knuffshopping. För det är vad jag förväntar mig. Überglamoröst eller inte. Ett lyckorusigt mangel som måste härdas igenom. Tufft. Stenhårt. Men sant.

Wasa Sandwich on the go...

Wasa Sandwich Creme Cheese Red Hot Pepper, Tomato & Onion, Red Chili, Fruity Forest Wasa Sandwich har varit en räddare i nöden vid ett flertal nätter i väntan på sista tunnelbanan. Att i stället för att trycka i sig en kexchoklad kunna välja knäckebröd i automaten för en tia, kan kännas tråkigt för vissa. Själv tycker jag att det är toppen! Min favorit är Red hot pepper på rågknäck, annars funkar även Creme Cheese & Pepper, även den med rågknäcke.

Jag kan också lyxa till det ibland med Creme Cheese Tomato & Onion på veteknäcke och nu har jag även testat en sötare variant - Crisp´n Fruity Rorrest Berries med någon typ av yoghurtcreme och frukt emellan crispiga luftiga kex. Enda och sista gången kan jag säga. Det smakade verkligen ingenting, fast namnet låter friskt och fräscht. Jag satt verkligen och kände efter. Länge mellan varje tugga. Och smaken liksom försvann, flöt iväg utan avtryck överhuvudtaget. Extremt lamt, särskilt då övrigt sortiment faktiskt smakar både väldigt kryddigt och krämigt.

Så återigen är jag övertygad - skarpt och smakrikt före sött och fjolligt.

Nyheter på dryckesmarknaden

På dryckesmarknaden alltid något nytt! Ibland endast gällande förpackningar men emellanåt försöker man sig på att ta fram en ny produkt. Det går väl sådär kan jag tycka. Och då är jag en person som älskar att testa nya ideér och där bland räknas smakombinationer och jag avfärdar inget innan jag har testat själv. Jag har på allvar trott att jag har tyckt om både kaviar med banansmak och yoghurt med citron- och lakritssmak. Det gick i och för sig inte många veckor innan jag avfärdat de båda som stora misslyckanden. Något jag saknar däremot är en körsbärsyoghurt i lättvariant som alltid fanns i mitt kylskåp för sådär tio år sedan. Vart tog den vägen? Kommer inte ens ihåg vilket märke det var så att jag kan höra mig för. Något som jag inte gillade var drick-risi-frutti. Någon som gjorde? Antagligen inte och därför finns den vad jag vet inte längre på marknaden. Helt ok faktiskt.

Eftersom jag oftast varit snabb nog att ha testat en ny produkt redan innan produktreklamen når ut, kommer jag nu att dela med mig av mina tankar och åsikter om nya produkter här på bloggen. Sen är jag ju sjukt intresserad av reklam och varumärken och kommer därmed att kombinera dessa två ämnen.

Först ut är information om Carlsbergs nya etikett som framtagits efter en designtävling. Sverige briljerade...

Internationell designkongress i Stockholm - Carlsberg Export fick ny etikett designad Fredrik O. Smith

Ett hundratal formgivare från Europa och Japan deltog i kongressen och 35 medverkade i en designtävling med uppdrag att formge en ny etikett till Carlsberg Export. Vann gjorde en svensk formgivare verksam i Milano, Fredrik O. Smith. Den officiella jurymotiveringen löd:

”En lysande, enkel design som använder sig av en befintlig upparbetad varumärkessymbol på ett innovativt sätt. Placeringen av Carlsbergs C i botten av flaskan skapar en unik och kraftfull exponeringsyta som även utnyttjar konsumentens beteende att dricka direkt ur flaskan.”

Axa - nya mjölkdrycker
Axa mjölkdrycker - nyheter 090615.   Smoothies och drickgröt
Gritty Tranbär - en drickgröt med fullkorn från havre, råg, vete och korn. Milky Ananas Banan och Milky Cappuccino är mjölkdrycker med fullkorn från havre och vete. Alla innehåller AXA Fiber, 1 % fett och är nyckelhålsmärkta. Jag dricker väl inte överdrivet mycket drickyoghurt eller smoothies. Däremot gillar jag havrebaserade produkter med smak av havtorn och apelsin från Milko. Den främsta anledningen är att de inte verkar särkilt sockersnåla och folk i allmänhet verkar tro att smoothies är nyttigt. Kan hålla med om man gör dem själv i mixer av naturliga råvaror. Välkomnar dock nyheter och blev nyfiken på drickgröten med smak av tranbär (som också finns med äpple/kanel) men har ännu inte testat. Inom en vecka tror jag dock att det ska vara avklarat. Nytt är det i alla fall.

Kolla själva in...

....Linda Rosings särskrivningar. Hennes rubrik efter att svenskläraren gett henne godkänt:

En svenska lärare har betygsatt våra bloggar

Svensklärare ger Rosing godkänt - katastrof!

Jo men visst är det katastrof att en person som särskriver allt som går och för övrigt använder ett stapplande språk och ett osammanhängande flöde, får godkänt i svenska av en svensklärare? Linda Rosing skriver dessutom inte om något annat än familjens utflykter, som alla verkar gå till stranden, hur trött hon och hennes kille är och hur tidigt de därför somnar.

Varför jag läser hennes blogg?
För att jag vill veta varför hon uppmärksammas och är så populär. Och kanske för att se om jag har haft rätt om henne eller inte. Alla bör ges chanser, och hon skulle mycket väl kunna vara en person som på grund av missvisande media uppfattas vara någon annan än hon verkligen är. En bild som inte stämmer överens med verkligheten. Men nej. Nu har hon chansen att bevisa motsatsen och istället bekräftar hon vad vi hittills beskådat. Hon bevisar att media har visat den rätta bilden hela tiden.

Och nu får hon betalt för att blogga. För att finnas. Och för att vara dum.

Det kan väl inte vara så att hon är så smart att hon spelar dum, får folket att gilla att hon är dummare än dem så att de ges möjlighet att känna sig lite viktigare, och väljer att hiva in stålarna enkelt och snabbt? Nej. Så kan det verkligen inte vara.

Läs Metros reportage där svenskläraren ger betyg till bloggerskorna

När en del saker känns jobbiga...

...så är det närmsta vännerna som gäller. Jag har ett par. Jag är otroligt lycklig och glad över detta. Jag har några stycken vänner som jag känner vet vem jag är, hur jag fungerar, känner till mina bra sidor och förhoppningsvis uppskattar dem, känner till mina sämre sidor och accepterar dem ändå. Dessa vänner räknar jag på en hand och för mig känns det som en förmögenhet. Jag älskar alla. På olika sätt. De är mina kära, som en subfamilj. Jag är så överglad för att jag har er!

RSS 2.0